Archive | February 2017

PSE duhet të konsumojmë fiq, ja 7 arsyet?…

Fiku, pema e parajsës, e cila të përtërin, të forcon, ta ruan shëndetin dhe fshin rrudhat

 • Niveli i lartë i magnezit

Magnezi është njëri ndër elementet kryesore, cili e mbron sistemin tonë nervor nga stresi. Ka rëndësi të madhe për eshtrat, imunitetin, për shëndetin each trurit. E stimulon shëndetin dhe vitalitetin, shëron sëmundje të ndryshme dhe dukshëm e ngadalëson procesin e plakjes. Fiqtë e thatë përmbajnë tri herë më shumë magnez sesa fiqtë e freskët.

 • Vitamina dhe mineralet

Fiku është i pasur me kalium, kalcium, hekur, fosfor, bakër dhe me vitamina, si B6, C dhe me betakarotinë. Përmbajtja shumë e ulët e yndyrës dhe niveli i lartë i fibrave, më i lartë se te cilado pemë e perime tjetër, janë arsye pse duhet ta konsumojmë sa më shpesh këtë pemë. Pektina është një fibër, e cila e zvogëlon nivelin e kolesterolit të gjak, përderisa triptofani ndihmon te problemet me qarkullimin e gjakut dhe pagjumësin.

 • Sheqernat natyrore

Përmbajtja e lartë e sheqernave natyrore do të sigurojë që truri juaj të punojë më shpejtë, të pranojë dhe klasifikojë më mirë informatat. Natyrisht, duhet pasur kujdes te diabetikët, me rastin e konsumimit të fiqve të thatë, meqë ata përmbajnë dy herë më shumë sheqer sesa fiqtë e freskët.

 • Përmbajtësit ushqyes

Fiqtë e tharë janë burim i mirë i shumë substancave ushqyese dhe paraqesin një shujtë praktike dhe të ushqyeshme, sidomos për sportistët dhe të rinjtë. Në kombinim me pemët me gëzhojë, fiqtë mund të shërbejnë si një zamër ideale. Çaji i fikut shëron sëmundjet e mëlçisë, fytit, organeve të frymëmarrjes, gurin në idhcë, etj.

 • Sterolet e bimëve

Fiku përmban edhe sterole të bimëve, të cilët kanë ndikim pozitiv në nivelin e kolesterolit në gjak. Sterolet e bimëve, sikur stigmasteroli dhe lanosteroli, që gjenden të fiku, lidhen me molekulat e kolesterolit në zorrë, duke penguar absorbimin e tij.

 • Veprimi antikancerogjen

Studime të shumta kanë zbuluar te fiku disa substanca me veprim antikancerogjen, sic janë benzaldehidi dhe kamarina. Këto substanca është parë se janë të dobishme sidomos kundër karcinomës së prostatës dhe lëkurës.

 • Hidratimi

Fiku i freskët përmban deri në 80% ujë dhe 60% sheqer natyror, për këtë shkak fiqtë pengojnë edhe dehidratim gjatë ditëve të nxehta. Shija e ëmbël e fikut përshtatet për mrekulli me shijen paksa të njelmët, sikur ajo e djathit të dhisë apo deles. Nga fiqtë e freskët mund të bëjmë komposto, pekmez, si dhe lëngje të fermentuara.

Advertisements

E dini fuqinë e ananasit në shërimin e sëmundjeve të ndryshme…

​Ananasi është një frut tropikal dhe ka një shije shumë të veçantë.

 1. Vlerat ushqyese (165.00 gramë)
 2. vitamin C 131.4% (burim i shkëlqyer)
 3. manganese 76.5% (burim i shkëlqyer)
 4. fibra 9.2%
 5. vitamin B6 9%
 6. bakër 9%
 7. vitamin B1 8.6%
 8. folate 7.4%
 9. kalori (82) 4%

Ananas për tretjen…

Ananasi është një frut që lehtëson dhimbjen e kockave, është i shëndetshëm për zemrën, lufton tumoret, shërben kundër celulitit, na ndihmon kundër gripit dhe të gjitha këto falë përmbajtjeve të tij magjike.

Ananasi ka një përbërje që quhet bromelin e cila ndihmon shumë për tretjen.Këtë efekt e gjejmë edhe tek kivi.

Forconi imunitetin me ananas.
Përmbajtja e lartë e vitaminës C, ndihmon trupin të largojë radikalet e lira, të cilat shkatërrojnë qelizat normale. Nga studimet rezulton se radikalet e lira nxisin shfaqjen e arteriosklerozës dhe dhimbjet e zemrës, shkatërrojnë qelizat e zorrës së trashë duke çuar në tumor, si dhe kontribuojnë në dhimbjen e kyçeve si dhe në artriti. Pra marrja e dozes ditore të vitamins C, nëpërmjet ushqimit duket se largon të gjitha këto efekte që vijnë nga radikalet e lira në trup. Për më tepër, vitamina C ka rëndësi jetike për forcimin e sistemin imunitar, i cili lufton infeksionet gripin dhe virozat.

Ananasi është një burim i shkëlqyer i manganit dhe tiaminës.

Mangani është një element i rëndësishëm për një metabolizim korrekt të sheqernave në organizëm. Studimet kanë treguar se mangani lufton depresionin.

Ananasi mbron sytë.

Të gjithëve ne na u është thënë që të vegjël se karotat janë të mira për shëndetin e syve, dhe shumë nëna të reja ua japin fëmijëve të tyre. Karota është një perime e mirë për sytë, ndërsa ananasi është një frut edhe më I se karota për shëndetin e syve. Nga një studim i publikuar në një revistë të njohur amerikane për shëndetin thuhet se konsumimi i 3 racioneve ananans çdo ditë ndihmon në parandalimin e humbjes apo zbehjes së shikimit.

Në një studim ku morrën pjesë mbi 110 mijë gra dhe burra, studiuesit arritën në përfundimin se frutat dhe perimet; vitamina A, C, dhe E; si dhe karotenoidet përmirësojnë shikimin dhe parandalojnë të gjitha dëmtimet që kanë të bëjnë me sytë. Megjithatë ata theksuan se të gjitha këto i gjejmë tek ananasi prandaj konsumi i tij i përditshëm është i nevojshëm. Shtoni ananas në kosin me fruta të përgatitur në shtëpi apo në smoothien e mëngjesit. Gjithashtu mund të shtoni ananas në sallatën me karota.

​Early warning signs our body Magnesium levels are Dangerously Low, look at this …

The common warning signs of magnesium deficiency are the following: heart disease, irritability, facial twitches, insomnia, osteoporosis, blood clots, unstable blood sugar levels, chronic fatigue, migraines, leg cramps, anxiety, and depression.
The regular consumption of magnesium helps in the case of Alzheimer’s, according to some experts, its deficiency in the brain may lead to Parkinson’s disease and its symptoms.

Moreover, magnesium deficiency has been linked to other chronic diseases as well, like metabolic syndrome and type 2 diabetes. In the case of a lack of this mineral, the body releases more insulin and thus, the added glucose goes into the cells and leads to inflammation.

Therefore, it is crucial to incorporate magnesium into your diet. It can be found in dark chocolate, nuts, avocados, fish, leafy green vegetables like kale and spinach, legumes, whole grains, and seeds.

Furthermore, you can also take magnesium supplements, but make sure you use high-quality ones. You should make sure your supplements contain B6, as it the amount of magnesium which will be absorbed in the cells.

And most importantly, they should include the 4 cofactors: Malate, Glycinate, Taurinate and Orotate, since their absorption in the body is easy, and they also improve the function of organs in the body.

These are some of their most prominent benefits:

Magnesium Malate for the muscles:

 1. Alleviates muscle fatigue;
 2. Helps in case of PMS and headaches;
 3. Improves digestion;
 4. Treats fibromyalgia;
 5. Provides energy for the body;

Magnesium Glycinate for your mind:

 1. Treats depression, numbness, and crying;
 2. Treats long-term deficiencies;
 3. Treats hysteria, insomnia, anxiety, irritability, concentration;
 4. Enhances mental clarity and relaxes the mind;
 5. Reduces laxative effects and avoids diarrhea;

Magnesium Taurinate for the heart:

 1. Helps the function of the heart;
 2. Controls arrhythmia and heart palpitations;
 3. Prevents migraines;

Magnesium Orotate for the body:

 1. Stimulates the formation of DNA;
 2. promotes heart health;
 3. Improves performance in athletes.

What causes a lack of magnesium in the body and here are some foods that are helpful to us…

Numerous people lack magnesium in their bodies, and this mineral is of vital importance for numerous functions, as it regulates more than 300 enzymes in the human body.

Therefore, you need to know the most common symptoms which indicate that you should increase the levels of magnesium in the body:

 • High Blood Pressure

Since this mineral relaxes the blood vessels, you need to increase the consumption of magnesium in order to regulate high blood pressure.

 • Acid Reflux

The acid reflux or a heartburn are almost instantly relieved with the consumption of some food high in magnesium or a chocolate bar.

 • Muscle cramps and pain

Magnesium deficiency may lead to pain in the body and muscle cramps, as this mineral relaxes the muscles as well.

 • Anxiety

If you feel anxious every day it could imply that you are lacking magnesium. Magnesium deficiency is a very important reason for nervousness. As we mentioned before, it relaxes the body and prevents any kind of anxiety.

 • Headaches and Migraine

The consumption of some chocolate rich in magnesium will relieve a migraine and headaches, as it will release the tension and soothe the pain.

 • Constipation

The relaxing properties of this beneficial mineral help digestion as well, so in the case of its deficiency, the person suffers from constipation due to the blocked waste removal.

 • Insomnia

The lack of magnesium in the body leads to sleeping issues, like trouble sleeping, sleeping too much, or insomnia.

 • Chocolate cravings

Since it lacks it, the body sends signals to crave for that food which contains the needed nutrients. Thus, the body craves for chocolate when it does not have magnesium at sufficient levels. The consumption of some dark chocolate provides 25% of the daily requirement of magnesium.

 • Irregular Heartbeat

Magnesium also relaxes the heart muscles, and its deficiency leads to arrhythmia or an irregular heartbeat.

You can raise the magnesium levels in the body by consuming the following 9 foods:

 • Cocoa

Cocoa is a rich source of antioxidants which fight against numerous diseases and many cancer types. It is abundant in magnesium, potassium, calcium, copper, phosphorus, and zinc.

 • Pumpkin Seeds

Pumpkin seeds are high in zinc and magnesium and have potent anti-viral, anti-microbial, and anti-fungal properties.

 • Brazil Nuts

Brazil nuts contain high amounts of magnesium, vitamin B, E, and monounsaturated fatty acids. The consumption of a handful of Brazil nuts three times a week greatly increases the magnesium levels in the body.

 • Cashews

Cashews are high in antioxidants, which prevent stress and oxidative damage, magnesium, as well as copper, which helps the production of melanin.

 • Spinach

Spinach is rich in magnesium, potassium, calcium, and zinc, as well as vitamin C, A, K, folates, and numerous other nutrients. Its consumption prevents heart diseases.

 • Halibut

It is rich in magnesium and high-quality protein and reduces the risk of stroke.

 • Quinoa

This beneficial gluten-free food  is high in magnesium, protein, and amino acids which raise the serotonin levels, the hormone of happiness.

 • Almonds

Almonds are rich in magnesium and good fats or known as monounsaturated fats. They regulate blood pressure, cholesterol, and prevent heart diseases.

 • Rice Bran

It is high in magnesium, dietary fiber, and sodium. The magnesium of this type supports the function of the brain, improves heart health, and the function of the kidneys.

Ja çfarë tregon gjatësia e gishtave për personalitetin tuaj!…

Gjatësia e gishtave të duarve, lidhet me llojin e personalitetit të një individi. Ekzistojnë tre lloje të ndryshme personalitesh, bazuar në gjatësinë e gishtit të unazës në raport me gishtin tregues.
A) Nëse gishti juaj i unazës është më i gjatë sesa gishti tregues ju jeni:

Të parezistueshëm për të gjithë ata që ju rrethojnë. Askush nuk iu thotë dot jo.
B)    Nëse gishti juaj i unazës është më i shkurtër sesa ai tregues: 
Me vetëbesim, të aftë dhe interesantë. Njerëz që përmbushin objektivat në jetë.

C).   Nëse gishti i unazës është me të njëjtën gjatësi sa ai tregues:
Paqësor, të thjeshtë dhe shoqëror.