A i dini rreziqet e përdorimit të celularit gjatë natës?…

​Nëse ju jeni si shumica e njerëzve, që kaloni më shumë se 2 orë shtrirë në krevat me celular në dorë, rrezikoni shumë shëndetin tuaj.

Ky është rreziku që ju vjen nga përdorimi i telefonit natën.

Rrezatimi telefonit celular është një problem i zakonshëm që shumë njerëz flasin për të, por kjo nuk është e vetmja gjë për të cilën duhet të shqetësoheni. “Drita blu” që smartphoni prodhon shkakton shqetësime të rënda shëndetësore.

“Drita blu është pjesë e spektrit të plotë të dritës, që do të thotë ne jemi të ekspozuar ndaj saj nga dielli çdo ditë. Megjithatë, ekspozimi natën ndaj kësaj drite, e cila është emetuar në nivele të larta nga smartphones, tabletat, laptopët, dhe ekranet tjera LED, është shumë  e dëmshme për sytë tuaj. Ajo gjithashtu ul nivelin e prodhimit të hormonit melatonin, i cili na sjellë gjumë.

Përpos dy problemeve të lartpërmendura, mungesës së gjumit dhe dëmtimit të syve telefonët e zgjuar na vendosin përpara rrezikut të kancerit.

Kjo është veçanërisht e vërtetë për kancerin e gjirit dhe prostatës. Melatonin, hormoni që dëmtohet  nga “drita blu,” është gjithashtu një antioxidant dhe lufton qelizat kancerogjene.Në momentin kur ju përdorni telefonin çdo natë për më shumë se dy orë, ky hormone vjen duke u ulur dhe ju rrezikoni shumë.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s