​Hudhra dhe efektet e saj…

Hudhra është dëshmuar si një “ilaç natyral” me efekte të shumëfishta në organizmin e njeriut.

Ajo ofron një mbrojtje e shumëfishtë nga rreziqet për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut. Përbërësi aktiv të hudhrës, allicina, relakson enët e gjakut, duke reduktuar presionin e gjakut.
Hudhra po ashtu është dëshmuar edhe klinikisht se ndihmon arteriet të pastrohen nga kolesteroli, si edhe e bën gjakun më pak të ‘ngjitshëm’ dhe më pak të prirë për të krijuar mpiksje.
Hudhra ka edhe veti të fuqishme antibiotike dhe përdorimi i saj në mjekësinë tradicionale ka qenë edhe shpëtues i jetëve para se të zbulohej penicilina. Disa teste laboratorike kanë dëshmuar edhe se allicina mund të vrasë stafilokokun aureus rezistent ndaj meticilinës (MRSA).
Hudhra po ashtu na mbron edhe nga kanceri. Studimet kanë treguar se njerëzit që hanë shumë hudhër kanë shkallë të ulët të kësaj sëmundjeje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s