Ata qe mendojn se depilimi eshte gje e mire , nuk kan lexuar kete …

Pse na duhen qimet e trupit ?

 

 • MBROJTJAQimet janë një nga pjesët e rëndësishme të sistemit të trupit tonë. Ato na shërbejnë për të parandaluar grimcat të huaja si pluhuri për të hyrë në trup. Qimet rreth syve p.sh. nuk lejojnë pluhurat të futen, po ashtu dhe qimet e hundës dhe veshit. Te vetullat kontrollojnë sasinë e dritës që hyjn në sy.
 • Ngrohtësi
  Një tjetër funksion i qimeve është që japin ngrohtësi. Gjatë ditëve të ftohta shumë herë ne duhet të kemi vënë re se qimet në trupin tonë të bëhen të drejta, dhe kjo është për të krijuar izolim shtesë dhe rritje të temperaturës së trupit tonë pak më të lartë se me mjedisin rrethues. Ajo gjithashtu mban ajrin përreth trupit tonë për të reduktuar humbjen e nxehtësisë nga trupi.

   

 • Fërkimi
  Qimet gjithashtu reduktojnë fërkimet për të parandaluar iritim në trupin tonë, kur lëkura bie në kontakt me lëkurën e pjesës tjetër të trupit, për shembull, ne kemi qime nën sjetull për të zvogëluar fërkimin e lëkurës.
 • PREKJA
  Qimet e ndihmojnë lëkurën për të marrë sinjalet që vijnë nga mjedisi. Kjo është arsyeja pse ne kemi qime në të gjitha pjesët e trupit përveç në shputën e këmbëve dhe pëllëmbët e duarve tona.
 • KOMUNIKIMI – nuhatje
  Qimet luajnë role kaq shumë të rëndësishme në komunikimin përmes nuhatjes(era e trupit)trupi jonë lëshon një erë që prodhohet nga një feromon kimik që i jep erë ose aromë unike çdo individi. Pra, qimet ndihmojnë për të mbajtur këtë erë unike të trupit tonë ,e cila do të ndihmojë të tjerët për të dalluar secilin. Miliona lekë janë shpenzuar nga prodhuesit e parfumeve, sapuneve të ndryshme, për të bërë erën e trupit tonë më tërheqëse për të tjerët.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s