​ Sëmundjet që shërojnë luleshtrydhet…

​Sëmundjet që shërojnë luleshtrydhet.

Luleshtrydhet janë një ndër frutat më të dëshiruara për shumë njerëz.
Ato janë të pasura me Vitaminë C dhe gjithashtu kanë një përmbajtje të madhe të kaliumit.

Efektet e dobishme të luleshtrydhes janë se ndihmojnë kundër reumatizmit dhe kundër tensionit të lartë.

Kohëve të fundit, studimet e shumta kanë ardhur në përfundim se luleshtrydhet ndihmojnë edhe kundër kolesterolit.

Hulumtimi i fundit i kryer nga mjekët italianë dhe spanjollë, ka përfshirë rreth 23 persona, të cilëve u është kërkuar që të konsumojnë rreth 500 gram luleshtrydhe çdo ditë për një muaj.
Pas një muaji analizat e gjakut të kryera te këta pacientë kanë treguar ndryshimin që luan ky fryt në lidhje me sëmundjet kardiovaskulare.
Menjëherë pas konsumimit të luleshtrydheve niveli i kolesterolit në gjak kishte rënë për 8.78 për qind.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s