Archives

16831944_232035313926017_8087360946127229788_n

Advertisements

Hudhrat e njoma si mrekulli pranverore…

20170216165301437

Hudhrat e njoma paralajmërojnë ardhjen e pranverës. Prania e tyre në tregjet e fruta-perimeve tregon se stinët e ngrohta po afrojnë. Nga marsi në maj, kjo është periudha e tyre. E ndërsa shumë prej nesh stepen për konsumin, duke menduar aromën jo fort të këndshme, studiuesit i rekomandojnë për shkak të vetive që hudhrat kanë për organizmin tonë. Nuk është e thënë të konsumohen vetëm të gjalla dhe të freskëta, përdorini në gatime, për të marrë të gjitha përfitimet që ato ofrojnë.

Hudhrat e njoma shqiptare kanë një veçori shumë të rëndësishme. Ato vijojnë të jenë e njëjta farë tradicionale si ajo e kohëve të shkuara dhe ruajnë të njëjtën shije dhe vlera. Mbi të gjitha janë produkte të tokës dhe zhvillimi i tyre nuk është i ndikuar nga asnjë stimulant apo substancë tjetër duke i bërë hudhrat e njoma shqiptare një nga perimet më të pastra dhe të sigurta.

Çfarë përmban hudhra e njomë?

Hudhra e njomë, ashtu si hudhra e thatë përdoret për të kuruar gripin e thjeshtë e deri për parandalimin e sëmundjeve të rënda. Përdoret për të kuruar probleme që lidhen me sistemin e gjakut dhe zemrën, përfshirë kolesterolin e lartë, parandalimin e atakut të zemrës dhe sëmundjeve koronare. Shumë e përdorin për të parandaluar problemet me zhvillimin e qelizave të dëmshme të mushkërive, të prostatës, të gjirit e të stomakut. Një lëndë përbërëse e hudhrës shërben si lëndë kuruese për sëmundjet e zemrës dhe e mbron atë.

Hudhra ndikon edhe në përmirësimin e parametrave lipidë të gjakut, forcon potencialet antioksidante dhe shkakton ulje të tensionit. Në fjalë të tjera hudhra ndikon në uljen e kolesterolit dhe kurimin e tensionit të lartë. Një studim lidh hudhrën me uljen e rrezikut të lindjes së parakohshme, si pasojë e lëndëve antimikrobiale dhe prebiotike që ajo përmban. Studime të tjera tregojnë se hudhra përmban një lëndë që mbron mëlçinë nga dëmtimet që shkaktohen nga përdorimi i alkoolit.

28a270d196c076fde11ec18ddc42405d

Si ta zgjedhim hudhrën e njomë?

Hudhra e njomë duhet të ketë kërcell të fortë, pa pjesë të zbutura dhe gjethet e saj duhet të kenë ngjyrë jeshile të fortë. Në rast se rreth pjesës së kërcellit është formuar një shtresë e butë, ajo duhet të hiqet gjithmonë.

Si të ruajmë hudhrën e njomë?

Mbështilleni mirë me letër dhe futeni në frigorifer. Kini kujdes gjatë mbështjelljes pasi aroma e saj e fortë do të përhapet kudo.

Rub This Natural Ingredient on Your Skin Tags and They Will Disappear in No Time!…

rub

They are not a serious health threat, but they might be embarrassing or cause discomfort.

The main cause of skin tags is obesity. Yet, they can also be caused by tight, rubbing clothes. Pregnant women also often notice skin tags on their bodies.

The conventional removal methods of ski tags include cutting off or freezing. Yet, there is a simpler way to solve these issues, without visiting a dermatologist.

All you need to do is to rub apple cider vinegar on the skin tag 2- 3 times on a daily basis for a week. Afterward, the skin tag will fall off on its own.

Eating Raw Weed Prevents Bowel Cancer, Fibromyalgia and Neuro-degenerative Diseases

Cannabis is commonly used all around the world, primarily smoked. However, a recent research has shown that the consumption of raw cannabis can provide impressive health benefits

ghj
It is definitely among the superfoods, as it includes more than 400 chemical compounds containing essential oils, acids, and vitamins. It is rich in cannabinoid acids which are vital for the proper cell function.

So far, the two most commonly studied cannabinoid acids are THCa and CBDa, which if heated in the case of cooking, heating or vaping cannabis, break down in various chemicals which become degraded into psychoactive THC and cannabinoid CBD.

This process depicts the breaking down of acids into an active form, and is known decarboxylation, or “decarbing.”.

Both the active THC and CBD offer their own health benefits, but the human body can only use a specific amount of them. As explained by Dr. Courtney:

“We have a series of cannabis strains called ACDC. ‘AC’ stands for alternative cannabinoid, which is the CBD acid molecule, which has come into focus lately as being very important as an anti-inflammatory.

And ‘DC’ stands for dietary cannabis. […] If you do heat it, then your dose is around 10mg. And if you don’t heat it, if it’s raw, then your dose is around one to 1-2,000mg.”

If the cannabis is consumed raw, the body is able to process much more THCa and CBDa, and through the metabolism, it can convert these acids into essential nutrients.

Studies have related cannabinoid acids with the prevention of chronic diseases. Endocannabinoid deficiencies thought to be associated with illnesses including:

  1. Fibromyalgia
  2. Irritable Bowel Syndrome
  3. Migraine
  4. Glaucoma

According to Dr. Courtney, bigger doses of raw CBDa and THCa are significantly more effective in their raw form to the effect of:

  1. Anti-diabetic properties
  2. Anti-ischemic properties (restricted blood flow in the body)
  3. Anti-inflammatory properties

Amino Acids

Cannabis is high in essential amino acids, which are extremely important as they support the proper function of cells, transport nutrients around the body, and repair damaged tissues. Since out body cannot produce them, we need to enter them through dietary sources.

Antioxidant

CBD was patented by the US. government in 2013. As it was found that the cannabinoid has impressive antioxidant and neuroprotective properties.

These antioxidants preventing cell damage, and thus prevent diseases and illnesses. Research has shown that CBD is much more potent antioxidant than both vitamins C and E.

The consumption of raw cannabis provides you an opportunity to take it in high amounts, and thus easily get numerous antioxidants.

Dr. Courtney advised the consumption of raw cannabis in the form of juices, or smoothies, mixed with other vegetables like parsley or cilantro.

We also suggest the following recipes in order to enjoy the countless benefits of raw cannabis: